Εκδήλωση στο Πήλιο

Εκδήλωση στο Πήλιο

Στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και με αφορμή την παρουσία του κινηματογραφικού συνεργείου που έχει αναλάβει τη δημιουργία βίντεο προβολής, η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο: «Η διατροφική αξία των προϊόντων του Πηλίου».

Στο πλαίσιο της βιντεοσκόπησης, εκπρόσωποι φορέων, αγροτικών συνεταιρισμών, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Διοίκησης της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου και κάτοικοι της Μαγνησίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Α.Π., και έφθασαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2015, στο εστιατόριο «Κ.Χ. 1948».

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος: Ο κ. Γιώργος Αγριγιάννης, γεωπόνος της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας, για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του κ. Διονύση Βαλασσά, διευθυντή του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοράς, ο οποίος μίλησε για το παράδειγμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπου του χρόνου θα κλείσει 100 χρόνια ζωής και η πορεία του εξακολουθεί να είναι ανοδική, ενώ τόνισε και τη διατροφική αξία των μήλων ’’Ζαγορίν’’.

Το βουνό των Κενταύρων είναι ευρέως γνωστό για τον πλούτο των αρωματικών φυτών που βρίσκεται στις πλαγιές του. Ο κ. Παναγιώτης Γιανακούλας, εκπρόσωπος επιχείρησης επεξεργασίας αρωματικών φυτών μίλησε για την διατροφική αλλά και θεραπευτική αξία των αρωματικών φυτών.

Και επειδή η φαντασία στην κουζίνα βοηθά στην μετεξέλιξη των προϊόντων ο κ. Φιλάρετος Ψημμένος, εκπρόσωπος της επιχείρησης «ΑΜΑΝΙΤΑ», εξήγησε πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα προϊόντα της Πηλιορείτικης φύσης για τη δημιουργία gourmet προϊόντων.

«Η διατροφική συμβολή του ελαιολάδου στο πέρασμα του χρόνου», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Σπύρος Βλειώρας, Γεωπόνος – Οινολόγος, Επίτιμος Διευθυντής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Για την διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων», μίλησε και Dr. Μαρία Καλαφάτη MSc, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτές γεύσεις, τοπικές λιχουδιές, σε μια σειρά από ευφάνταστα πιάτα που δημιούργησαν οι σεφ του εστιατορίου.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται παραπάνω, παρίσταντο και οι συντελεστές – συνεργάτες του διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», οι οποίοι κινηματογραφούν βάσει συγκεκριμένου σεναρίου, βίντεο με τα τοπικά προϊόντα και τις Πηλιορείτικες συνταγές, με στόχο την προβολή τους.

Το κινηματογραφικό συνεργείο έμεινε δύο ημέρες για τα γυρίσματα, τα οποία έγιναν στην ταβέρνα Κρίτσα, στον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγορίν, στην ημερίδα στο εστιατόριο «Κ.Χ.1948», ενώ πραγματοποίησε οδοιπορικό στα γύρω χωριά.