Εκδήλωση στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Εκδήλωση στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Η ΟΤΔ Αναπτυξιακή Φθιώτιδος Α.Ε. Ο.Τ.Α. την εβδομάδα από 9 έως 17 Μαΐου 2015 πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση γευσιγνωσίας συμμετέχοντας στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση η Αναπτυξιακή Φθιώτιδος Α.Ε. Ο.Τ.Α. κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας φιλοξένησε και πρόβαλε στον Εκθεσιακό της Χώρο αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα της Φθιώτιδας όπως το τυρί, χυλοπίτες, ελιές, ελαιόλαδο, κρέας, φιστίκι κτλ. ώστε να γίνει το επόμενο βήμα, προσφέροντας μια σύγχρονη οπτική της τοπικής ελληνικής κουζίνας, η οποία βασίζεται στη χρήση τοπικών προϊόντων με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση, σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές και γαστρονομικές συνήθειες. Επίσης συνεργάστηκε με τοπικούς σεφ οι οποίοι χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένα υλικά της Τοπικής Γαστρονομίας, παρουσίασαν και πρόσφεραν στους επισκέπτες καθημερινά εδέσματα σχετικά με την γαστρονομία και τις ελληνικές γεύσεις, τα οποία μαγειρεμένα με το κατάλληλο τρόπο ανέδειξαν τις γεύσεις της περιοχής μας.

Η ΟΤΔ Αναπτυξιακή Φθιώτιδος Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», Μέτρο 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013, ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Το σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης. Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς όλη την εβδομάδα από 9 έως 17 Μαΐου 2015 πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο και γεύτηκε τα καθημερινά εδέσματα μέσω των οποίων αναδείχθηκαν οι γεύσεις του Νομού Φθιώτιδας.