Εκδήλωση στην Λήμνο

Εκδήλωση στην Λήμνο

Η κινηματογράφηση για τη δημιουργία του βίντεο ξεκίνησε στο εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών & βουτημάτων της κας Μυρσίνης Χρυσοκέφαλου, στον Κάσπακα (Κασπακινές Λιχουδιές), η οποία έδειξε πως φτιάχνεται ο σαμσάς και παρουσίασε τα βενιζελικά και τα φλωμάρια. Η επόμενη στάση ήταν στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα στην ταβέρνα Ακρογιάλι των κ.κ. Αγοραστού και Ευάγγελου Γεωργαντή, όπου ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου μαγείρεψε δύο συνταγές: Πετεινό με φλωμάρια και Κασπακινό. Στη Μύρινα, στο παραδοσιακό παντοπωλείο του κ. Παπαϊωάννου, η Ελένη μίλησε για τα παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε στο ξενοδοχείο Αιθάλεια της Κωνσταντίνας Καραχάλια στο Μούδρο, με πλάνα από το πάγκο των παραδοσιακών προϊόντων της Λήμνου και από το στρωμένο τραπέζι με τις Λημνιές Γεύσεις. Στον ίδιο χώρο μίλησαν για την διατροφική αξία των προϊόντων της περιοχής, η διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου κ. Χριστίνα Μοσχούδη, καθώς και η πρόεδρος της Eταιρείας κ. Φωτεινή Στεφανιδάκη.

Τη δεύτερη ημέρα το συνεργείο διέσχισε τη βορειοανατολική Λήμνο μέχρι τις αμμοθίνες. Από την περιοχή Γομάτι όπου βρίσκονται οι αμμοθίνες συνέχισε στην Αλυκή, κατόπιν στο θέατρο της αρχαίας Ηφαιστείας και κατέληξε στο οινοποιείο του κ. Χατζηγεωργίου. Εκεί μίλησε για το κρασί, η ιδιοκτήτρια κα. Πωλίνα Χατζηγεωργίου και για το τυρί ο Προϊστάμενος του τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης.

Μετά το οινοποιείο, ακολούθησε η διαδρομή αεροδρόμιο – Μύρινα, μέσω του παραδοσιακού οικισμού Κοντιά, όπου έγιναν λήψεις στους ανεμόμυλους. Κάναμε στάση στην παραλία του Εβγάτη και επιστρέψαμε στη Μύρινα. Πήραμε πλάνα από τον Τουρκικό Γυαλό και το λιμάνι της Μύρινας ανεβαίνοντας στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου καθώς και από το Ρωμέικο Γυαλό ανεβαίνοντας στο ύψωμα που βρίσκεται το κάστρο.