Εκδήλωση στην Καρδίτσα

Εκδήλωση στην Καρδίτσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η κινηματογράφηση για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα καθώς και της γαστρονομικής παράδοσης, στο πλαίσιο του διατοπικού προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Το παραπάνω σχέδιο υλοποιεί και συντονίζει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας.

Στην Καρδίτσα, μετά την εξαιρετική οργάνωση της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, το κινηματογραφικό συνεργείο κατέγραψε εικόνες από την παραγωγή και τη γαστρονομία της περιοχής, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα, γεύσεις και συνταγές. Μαζί με το οδοιπορικό στις τοπικές φυσικές ομορφιές, όπως τη λίμνη Πλαστήρα, τα χωριά των Αγράφων και την πόλη της Καρδίτσας, συγκεντρώθηκε ένα άριστο υλικό, το οποίο και με την επεξεργασία των ειδικών (σκηνοθέτη, δημοσιογράφων, μοντέρ, μουσικού επιμελητή), θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο προβολής για την περιοχή της Καρδίτσας.

Η διοργάνωση από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας περιελάμβανε την πρώτη ημέρα, οδοιπορικό στην πόλη, επίσκεψη στο μεγαλύτερο Ιπποφορβείο της Ελλάδας με παράλληλη δραστηριότητα την παραγωγή, συσκευασία και εμπορία μανιταριών, και τέλος τη δημιουργία μιας τοπικής συνταγής από τη γνωστή μαγείρισσα κ. Τασούλα Κουφοπούλου.

Την δεύτερη ημέρα, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής σε εστιατόριο στη Λίμνη Πλαστήρα και εκεί μπροστά στην ειδυλλιακή εικόνα της λίμνης, έγινε η βιντεοσκόπηση όλων των τοπικών προϊόντων και προϊόντων Π.Ο.Π. Ακολούθησε δείπνο και συνεντεύξεις των εκπροσώπων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, οι κ.κ. Γιώργος Διδάγγελος, Πρόεδρος τροφίμων και ποτών, ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής, όπως το λουκάνικο Καρδίτσας, το τσίπουρο, τα όσπρια και το κρασί ΠΟΠ, ο κ. Λάμπρος Κίσσας, τυροκόμος της ονομαστής φέτας Αγράφων που γίνεται από γνήσια γάλατα της περιοχής, ο κ. Πασχάλης Ραχμάνης, Γεωπόνος βιολογικής καλλιέργειας τομάτας, ο κ. Χαράλαμπος Δόβολος, Μελισσοκόμος, ο κ. Δημήτριος Μάλκας, Εκπρόσωπος του συνεταιρισμού οσπρίων, ο οποίος βγάζει στην ελληνική αγορά και ένα καινούριο προϊόν τον άσπρο αρακά.

Στην βραδιά συμμετείχαν και εκπρόσωποι του τουρισμού, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία τα τοπικά προϊόντα και να προβάλλεται η τοπική γαστρονομία, όπως ο κ. Απόστολος Θέος, Πρόεδρος εστίασης Λίμνης Πλαστήρα, η κ. Ελένη Πάλμου Ιδιοκτήτρια αγροτουριστικού ξενώνα στην περιοχή, η κ. Γεωργία Κόκκαλη, Σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ.κ. Ηλίας Αντωνίου και Αποστόλης Κήρυκος, ο κ. Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Επιχειρηματίας τουριστικών δραστηριοτήτων στη Λίμνη Πλαστήρα

Γυναίκες από το κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής έρευνας Καρδίτσας «Ο Απόλλων», με επικεφαλής την κ. Βασιλική Κοζιού, «έντυσαν» τη βραδιά υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών.

Και βεβαίως ο διοργανωτής όλης της εκδήλωσης, ο κ. Βασίλης Μπέλλης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων, για την επιτυχία του προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», το οποίο θα δώσει ώθηση στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και θα βοηθήσει περαιτέρω στις τουριστικές προσπάθειες της περιοχής.