ΠΓΕ Οίνοι Μεσσηνία, Τριφυλία και Πυλία

ΠΓΕ Οίνοι Μεσσηνία, Τριφυλία και Πυλία

ΠΓΕ Οίνοι Μεσσηνία
Διάσπαρτες αντηχούν παντού οι αποδείξεις ότι εδώ στη Μεσσηνία το κρασί έχει παρελθόν. Από το παλάτι του ομηρικού βασιλιά Νέστορα έως τις γιορτές για το κρασί στο τέλος Οκτώβρη, των προηγούμενων αιώνων. Όπως οι αρχαίοι, ο νοικοκύρης του σπιτιού έχυνε λίγο κρασί για να ευχαριστήσει τη γη για το προϊόν που του προσφέρει. Η ίδια γη συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει ένα εξαίρετο προϊόν. Τους ΠΓΕ Οίνους Μεσσηνία, με τα αρώματα και τις γεύσεις που μόνο η Μεσσηνιακή γη μπορεί να δημιουργήσει.

ΠΓΕ Οίνοι Πυλία
Φύση και άνθρωπος συνεργάζονται αρμονικά εδώ στην Πυλία. Το άριστο κλίμα με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, οι ήπιοι χειμώνες, τα ιδανικά εδάφη, η ιδιαίτερη φροντίδα στην καλλιέργεια, η σχολαστική φροντίδα στη συγκομιδή και επεξεργασία των σταφυλιών, συντελούν στην παραγωγή ενός άριστου τελικού προϊόντος, στους ΠΓΕ Οίνους Πυλία. Πλούσιοι σε αρώματα και γεύση λευκοί οίνοι με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα, δροσερή οξύτητα και μπουκέτο από αρώματα φρούτων.

ΠΓΕ Οίνοι Τριφυλία
Στην επαρχία Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας, βρίσκεται το χωριό Αμπελόφυτο. Και μόνο το όνομα μας οδηγεί σε έναν τόπο γεμάτο αμπέλια και μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Από τα μικρά λιμάνια της Αγίας Κυριακής και του Αγριλιού ξεκινούσαν τα καράβια για την Τεργέστη, τη Νεάπολη, το Λιβόρνο, το Λονδίνο μεταφέροντας το πολύτιμο προϊόν του τόπου, το κρασί. Τα καράβια σήμερα σταμάτησαν να ταξιδεύουν, εμείς όμως μπορούμε ακόμη και γευόμαστε τα εξαιρετικά λευκά, κόκκινα, ξηρά, ημίξηρα, γλυκά κρασιά του τόπου.